DMI 2.4 - Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian

DMI 2.4 - Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian

w

Acest domeniu de intervenţie se adresează administraţiilor infrastructurii publice aeroportuare din România, prioritizate intr-o prima faza prin schema de finanțare pentru modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian în perioada 2009-2013 aprobata si lansata in 15.07.2012. In acesta faza au fost depuse si aprobate la finantare doua proiecte de investiții în infrastructura aeroportuară respectiv pentru aeroportul "Stefan cel Mare"- Suceava și "Mihail Kogalniceanu" - Constanța.


În conformitate cu Decizia nr. 2 din 3 iunie 2013 a Comitetului de Monitorizare al POST, și a Notei Ministrului Transporturilor nr. 40/DP/SC/1400 din 19.06.2013, cererea de proiecte aferente investițiilor în infrastructura aeroportuară a fost închisă, nefiind asigurată sursa de finanțare din bugetul fondurilor structurale și nici din cofinanțarea publica națională.

 

AM POST va redeschide o nouă cerere de proiecte aferente DMI 2.4, în baza unui nou Ghid al solicitantului, aflat în curs de elaborare, conform criteriilor de selecție a investițiilor în infrastructura aeroporturilor regionale, stabilite prin studiul Jaspers, și aprobate prin Decizia nr 2. din 3 iunie 2013 a Comitetului de Monitorizare al POST.

 

Intervenţiile acestui DMI urmăresc:
- finanţarea pregătirii proiectelor de investiţii în infrastructura aeroportuară,
- finanţarea lucrărilor de investiţii în infrastructura aeroportuară şi supervizarea acestora

Proiecte indicative, potențial finanțabile:
- Modernizarea infrastructurii publice aeroportuare (pentru aeroporturile Oradea, Baia mare, Suceava, Tulcea, Tuzla, Târgu Mureș, Constanta, Iasi, Craiova).

 

Documente relevante:

 

 

 

 

 

Fișiere atașate

Help Desk

Dedicat pentru întrebări. Vezi FAQ

Spot TV

Sesizări

Trimite-ne o sesizare:

Formular sesizare

Statistici

Vizite totale: 110135

Vizite zi: